VREDESLICHT 2020 NAZARETH EN EKE.

Woensdagavond 16 december 2020 rond 20.00 uur is het Vredeslicht onder het feestelijk luiden van de klokken, aangekomen in Nazareth. Het werd ontvangen aan het gemeentehuis door onze Burgemeester en nadien kwamen de 4 lopers onder leiding van Donald Maebe naar de kerk van Nazareth. Onder applaus van de pastoor, enkele medewerkers van beiden kerkfabrieken en een paar leden van de parochieploeg werd het licht binnengebracht. De pastoor heeft een kort welkomstwoordje gebracht in het licht van de vrede in de komende Kersttijd.

Nadien werd het vredeslicht aangestoken door de voorzitter van de Kerkfabriek Nazareth en de voorzitter van de kerkfabriek Eke nam een vredeslicht mee naar de kerk van Eke.

Het vredeslicht vertrekt al sedert 1983 vanuit de Geboortekerk in Bethlehem naar Linz, van waar het dan verspreid wordt over gans Europa. Het wordt in de kerstijd meer dan 40 miljoen keer gedeeld.

Het thema voor 2020 is: “Vrede heeft diversiteit nodig – Samen voor een tolerante samenleving”. 

Dank aan iederéén die meewerkte aan dit mooie moment en ook aan allen die het vredeslicht aansteken en verspreiden.

Druk hier voor enkele sfeerbeelden…

foto’s: Greta Peil en Marc Perseyn

VREDESLICHT 2020 – Met dank aan Clemenspoort en alle vrijwilligers.

Tot en met 3 januari 2021 kan je in beiden kerken terecht voor het aansteken en meenemen naar huis van dit Vredeslicht. De kerken zijn alle dagen open van 9.00 uur tot en met 16.00 uur.

Aan iederéén een zalige Kersttijd in deze coronatijden…

In beide kerken is een beperkte voorraad vredeslicht-transportkaarsen aanwezig

Deze worden verkocht aan de prijs van 3 EUR/stuk.

Alle info op www.vredeslicht.be