BROEDERLIJK DELEN

40 DAGEN DELEN EN HERVERDELEN VOOR VERANDERING.

Voor christenen is de vasten het moment bij uitstek om terug te keren naar de bron van waaruit wij leven en een nieuwe adem te vinden voor ons engagement.
In het spoor van Jezus blijven we dromen van een samenleving waar ieder waardig kan leven met respect voor de grenzen van onze planeet.
Daarom nodigen wij u uit om delend en herverdelend het tij te keren.

Broederlijk Delen richt zich de laatste jaren niet meer op 1 land of continent, maar op verschillende landen die over verschillende continenten verspreid liggen. Een hele uitdaging…

SENEGAL

Alassane en Saratou delen een toekomstdroom als boer.

Senegal © Jeroen Broeckx voor Broederlijk Delen

Uitdaging: jongeren op het platteland hebben weinig perspectief. Ze vertrekken naar nabijgelegen steden of het buitenland, op zoek naar werk en inkomen.

Verandering: Jeunesse et Développement geeft jongeren perspectief met een opleiding in agro-ecologie. De verworven kennis zetten ze in voor hun familie en gemeenschap. Niet alleen goed voor de natuur, maar ook voor de gezondheid en de ontwikkeling van hun gemeenschap.

COLOMBIA

Isis en Valentina delen hun strijd voor hun gemeenschap

Colombia © Ana Karina Delgado Diaz voor Broederlijk Delen

Uitdaging: Colombianen op het platteland willen in vrede leven en genieten van de opbrengst van hun grond. Maar de komst van de mijnbouw en andere megaprojecten zorgen voor conflicten en hebben een negatieve impact op de natuur en de biodiversiteit.

Verandering: Colombianen op het platteland kennen hun rechten en weten zichzelf en hun grondgebied te beschermen. Ze hebben een stem in de toekomstplannen van hun dorp. Jongeren in het bijzonder spelen hierin een actieve rol.

PALESTINA

Je bent jong en je wil wat veranderen…

Gaza © Theatre Day Productions voor Broederlijk Delen

Uitdaging: De bevolking in Gaza is gemiddeld heel erg jong. Die jonge bevolking heeft heel weinig perspectief, vanwege de blokkade en de conservatieve samenleving.

Verandering: Creativiteit en verbeelding in een veilige omgeving, doen wonderen. Theatre Day Productions geeft mensen perspectief: ze vinden manieren om zich uit te drukken, om samen dingen te creëren, krijgen vertrouwen en respect en worden zo sterke actoren voor verandering.

Wat deel jij met de wereld?

Je deelt voor Senegal. Met 15 euro schenk je een student agro-ecologie een individueel tuinbouwpakket.

Je deelt voor Colombia. Voor 40 euro kan een jonge Colombiaan gedurende een jaar deelnemen aan de Duurzaamheidsschool.

Je deelt voor Palestina. Met 140 euro kan een video-animator betaald worden om een meerdaagse workshop te begeleiden waarin kinderen tekenfilms leren maken.

STEUN MET EEN GIFT OP: BE12 0000 0000 9292

Schenk je dit jaar 40 euro of meer? Dan ontvang je volgend jaar een fiscaal attest. Hiermee krijg je tot 45% van jouw gift terug via belastingvermindering. Zo kan je meer delen zonder dat het jou meer kost.
Bedankt voor jouw steun.