KERSTCONCERT NAZARETH 22/12/2019.

Zondagmiddag 22 december 2019 bracht AcOrDe Deinze een meer dan geslaagd kerstconcert voor een bomvolle kerk, een prestatie waar menig pastoor jaloers op zou zijn.
Het dirigentenduo Harry Blommaert en Marc Masson haalden om beurt het beste uit hun muzikanten.
De toon werd meteen gezet met ‘O come, o come, Emmanuel’, een traditioneel adventslied uit de vijftiende eeuw.
Na Edvard Grieg, Ben Vining en 2 composities voor strijkers, was het de beurt aan de kinder-samenzang van de academie van Nazareth. Begeleid door het orkest zongen deze kinderen met volle overgave een aantal kerstliederen, in een bewerking van Marc Masson.
Vanop het oksaal klonk plots ‘Stille Nacht’, gespeeld door de koperblazers van het orkest. Een echt kippenvelmoment…
Nadien werden we nog getrakteerd op Schubert, Mahler, Ruano en als apotheose de Bruiloftsmars uit Midzomernachtsdroom van Felix Mendelssohn.
Er volgde terecht een staande ovatie met de vraag naar een bisnummer!
Dankzij alle 500 aanwezigen, en dankzij onze sponsors, kunnen wij 4.000 EUR schenken aan vzw De Tinten.

DRUK HIER VOOR DE FOTO’S..
Dank aan Annick Geiregat voor het nemen van de foto’s.

We laten de dozen nog tot ongeveer half januari staan in beide kerken voor mensen die nog materiele goederen willen schenken voor vzw De Tinten. Wie doorheen het jaar nog goederen wil schenken aan De Tinten, mag hiervoor rechtstreeks contact opnemen met Marleen Bracke op 0474/60 37 18.

DANKWOORDJE VAN HENRI HEMELSOET VAN VZW DE TINTEN.
Het is ondertussen bijna een vast verbond, de relatie tussen vzw De Tinten en de parochie van Eke-Nazareth…

Reden te meer om onze dankbaarheid uit te spreken !

Deze relatie is ontstaan dankzij de jarenlange inzet van onze vrijwilligster Marleen Bracke, die met een groot hart het beste van zichzelf geeft om mensen in nood bij te staan. Wie de nood kent raakt hier niet meer van los…

Dit jaar was er via de catechese voor de vormelingen een groep in onze dienst op bezoek. Het is een van onze opdrachten om mensen gevoelig te maken voor de problematiek van mensen uit onze doelgroep. De groep die hiervoor inschreef was voltallig aanwezig, wat iets zegt over de gemotiveerdheid en samenhorigheid van zoveel ouders en kinderen. Geloven doen we met handen en voeten en een pak inleefvermogen en solidariteit…

Ongewild maar meer dan welkom is het effect dat daardoor is ontstaan. Een benefietconcert. Muziek brengt mensen samen, schoonheid sticht op die heel eigen manier gemeenschap. De opbrengst komt ten goede aan de minstbedeelden die we ontmoeten in onze werking. Mensen ondersteunen kan niet zonder geldelijke ondersteuning… Is er een mooiere vorm van solidariteit denkbaar? Daarom: dank, dank, dank !!

Met vriendelijke groet
Henri Hemelsoet voor vzw De Tinten