KAPELLETJESVIERINGEN IN DE MEIMAAND – NAZARETH.

GEBEDSVIERING GAVERSEPONTWEG. Foto: Paul De Wilde

De kapel aan de Gaversepontweg mocht op maandag 10 mei 2021 de spits afbijten voor onze jaarlijkse traditionele gebedsmomenten aan de wijkkapelletjes.

Na een jaartje gedwongen rust, waren we heel blij om 33 mensen te mogen verwelkomen. Nazareth LEEFT! Dit wordt hier nog eens duidelijk bewezen.

GEBEDSVIERING GAVERSEPONTWEG. Foto: Paul De Wilde

Dank je wel aan Cecile en Monique om de kapel zo mooi te versieren. En dank je wel aan Firmin om voor de stoelen te zorgen.

————————————————————————————————————–

Dinsdag 11 mei 2021 was het de beurt aan de wijkkapel van de Huisepontweg.
De weergoden waren ons hier jammer genoeg niet goed gezind. Een gebedsviering houden in de gietende regen is voor niemand leuk.
Daarom is er met de wijkverantwoordelijke beslist om deze gebedsviering te verplaatsen naar maandag 31 mei 2021 om 20.00 u.

————————————————————————————————————–


De kapel van Scherpenheuvel in de Oudenaardseheerweg was op woensdag 12 mei 2021 aan de beurt. Op een paar druppeltjes regen na, is het droog gebleven.

GEBEDSVIERING OUDENAARDSEHEERWEG foto: Luc Dhondt.


Met 28 mensen hadden we ook hier een mooie groep bijeen om samen te bidden en te zingen.

GEBEDSVIERING OUDENAARDSEHEERWEG foto: Luc Dhondt.

Dank je wel aan de familie Helskens om deze kapel te onderhouden en om voor stoelen te zorgen. Dank je wel aan Nancy om voor te zingen.

—————————————————————————————————————

Vrijdag 14 mei 2021. Tot op het laatste moment was er twijfel of de gebedsviering aan de kapel in de Eeckhoutsdreef zou kunnen doorgaan. Maar de regen bleef gelukkig uit.

GEBEDSVIERING EECKHOUTSDREEF. Foto: Paul De Wilde

Met 14 mensen werd er gebeden voor al onze persoonlijke intenties, voor iedereen die met corona te maken had en nog heeft, onze zieken, onze overledenen, voor alle dokters, verplegenden en alle vrijwilligers die dag en nacht klaar staan.

GEBEDSVIERING EECKHOUTSDREEF. Foto: Paul De Wilde

Dank je wel aan Lydia om deze kapel mooi te versieren.

————————————————————————————————————–

De weersverwachtingen voor de tweede week van de gebedsvieringen aan de wijkkapelletjes ziet er niet zo goed uit.

Op maandag 17 mei 2021 kunnen we droog starten aan de kapel van de Kasteelstraat. Halverwege komt de regen eraan, maar de 25 biddende mensen worden voor een groot deel beschut door de bomen rond de kapel.

GEBEDSVIERING KASTEELSTRAAT. Foto: Paul De Wilde.

Bij het overwegen van de Blijde Mysteries en het bidden van de Rozenkrans, dachten we aan de armen en daklozen, onze dierbare overleden, onze bejaarden, onze persoonlijke intenties.

We dachten ook in het bijzonder aan Frida, die jarenlang verantwoordelijk was voor deze gebedsviering. Frida overleed vrij plots op 14 mei 2021. En we hebben ook gebeden voor Georges en de andere overleden wijkbewoners.

GEBEDSVIERING KASTEELSTRAAT. Foto: Paul De Wilde.

Dank je wel aan Christian en aan Nicole voor het verzorgen van de gebedsviering en het versieren van de kapel.

—————————————————————————————————————

Woensdag 19 mei 2021: onder een stralende zon kwamen 14 gelovigen bijeen voor de tweede en meteen laatste gebedsviering van deze week.

GEBEDSVIERING DEINSESTRAAT Foto: Paul De Wilde.

Het kapelletje in de Deinzestraat is geen traditioneel bakstenen gebouwtje, maar een veldkapel, die ergens halverwege de Deinzestraat aan een boom hangt.

GEBEDSVIERING DEINSESTRAAT Foto: Paul De Wilde.

Dank je wel aan Monique en Lut om voor te lezen, de uitnodigingen in de buurt in de bus te steken en het kapelletje te versieren.

—————————————————————————————————————
De derde week van de gebedsvieringen aan de wijkkapelletjes gaat in, en het is meteen ook de drukste week met 5 gebedsvieringen op 4 dagen.

Kapel Ten Edestraat. foto: Paul De Wilde.

De kapel in de Ten Edestraat is deze week op dinsdagavond 25 mei 2021 als eerste aan de beurt.
De hevige regen ’s morgens belooft weer niet veel goeds. Maar enkel een korte, zware regenbui heeft even de gebedsviering verstoord. De regen was zo fel dat zelfs alle kaarsen uitgedoofd werden.

Kapel Ten Edestraat. foto: Paul De Wilde.

We waren blij om aan deze kapel 10 mensen te mogen verwelkomen.

Dank je wel aan Monique en Ine om deze gebedsviering te organiseren en de kapel mooi te onderhouden en versieren.

—————————————————————————————————————

Woensdagavond 26 mei 2021 waren er 2 gebedsvieringen; nl. in de Kortrijkseheerweg en in de Warandestraat.

Gebedsviering Warandestraat. foto: Karen De Wilde.

De gebedsviering in de Warandestraat vindt altijd op een woensdag plaats, dan mogen namelijk de blijde mysteries gelezen worden.
In de Warandestraat kwam minder volk opdagen dan voorgaande jaren. Dit jaar waren er 15 wijkbewoners, vroeger hadden we tot wel 30 mensen. Ondanks de beter wordende cijfers hadden een aantal mensen toch nog te veel schrik van corona om af te komen. En van een aantal buurtbewoners hebben we de voorbije tijd jammer genoeg afscheid moeten nemen.

Gebedsviering Warandestraat. Foto: Karen De Wilde.

Dank je wel aan Carine om deze gebedsviering voor te gaan en de kapel te onderhouden en versieren en dank je wel aan Marcel voor de extra bloemetjes.

Gebedsviering Kortrijkseheerweg. foto: Paul De Wilde

Aan de houten gevelkapel in de Kortrijkseheerweg werd er een gebedsviering gehouden met 9 mensen.
Een buurtbewoner liet ons weten dat deze kapel in vroegere tijden aan een korenmolen hing.
De molen werd in 1747 op die plaats gebouwd, maar werd in 1941 vernield door een blikseminslag. De restanten van de molen werden toen afgebroken, en de kapel verhuisde naar de gevel van de hoeve op nr 34, waar hij nu nog steeds hangt.

Gebedsviering Kortrijkseheerweg. foto: Paul De Wilde

Dank je wel aan Hilda en Ivan om de gebedsviering voor te gaan en de kapel te onderhouden en versieren.

—————————————————————————————————————

Donderdag 27 mei 2021; onder een stralende zon, maar met een frisse noordenwind, kwamen we met 14 mensen samen om de glorievolle mysteries te overwegen en om te samen bidden aan de kapel in de ’s Gravenstraat.

Gebedsviering ’s Gravenstraat. foto: Greta Peil

Deze kapel is tevens de vierde statie in de Mariale Ommegang.

Vroeger stond deze kapel aan de overkant van de ’s Gravenstraat, maar bij de aanleg van de E17 moest deze wijken. De toenmalige bewoonster van het huis gaf toestemming om de kapel in haar voortuin herop te bouwen als dank omdat haar echtgenoot veilig terug thuisgekomen was uit de oorlog. De kapel en de woning waren toen in dezelfde stijl opgetrokken.

Gebedsviering ’s Gravenstraat. foto: Greta Peil

Dank je wel aan Chantal en Dirk en aan Karolien en Piet om in deze gebedsviering voor te gaan en om de kapel te versieren en te onderhouden.

—————————————————————————————————————
Eén dag later, op 28 mei 2021, wordt er samengekomen aan de kapel in de Steinstraat.

Gebedsviering Steinstraat. Foto: Paul De Wilde

We zijn met 10. Geert gaat voor in deze gebedsviering.
Hij vraagt ook een minuut stilte voor Frida, die in het verleden steeds trouw op post was aan deze kapel. Het tientje wordt afwisselend door één van de aanwezige mensen voorgelezen.

Gebedsviering Steinstraat. Foto: Paul De Wilde

Dank je wel aan Geert om deze gebedsviering in goede banen te leiden en aan Simone om deze kapel mooi te onderhouden.

—————————————————————————————————————
De gebedsviering aan de Huisepontweg mocht op maandag 31 mei 2021 de rij afsluiten. Dit was oorspronkelijk niet de bedoeling, maar door een zware regenbui op de oorspronkelijke datum, werd deze gebedsviering uitgesteld.

Gebedsviering Huisepontweg. Foto: Paul De Wilde

Onder een stralende hemel kwamen 11 gelovigen samen om aan deze gevelkapel te bidden.

Gebedsviering Huisepontweg. Foto: Paul De Wilde

Dank je wel aan Marcel en Marleen om de uitnodigingen rond te dragen en deze kapel te onderhouden.

Als verantwoordelijke ( Marc Perseyn) voor het organiseren van de gebedsvieringen wil ik alle wijkverantwoordelijken van harte bedanken voor het uitdragen van de uitnodigingen aan hun omwonenden en het onderhouden van jullie kapelletje en zoveel meer…. Ook dank aan alle voorgangers en voorgangsters in de gebedsviering. Dank aan de Familie De Wilde-Peil voor de foto’s. Dank aan iederéén die aanwezig was op één van de gebedsmomenten. Wij hadden in het totaal 183 aanwezigen, dit is een gemiddelde van 16.3 per kapel.

In naam van Onze Lieve Vrouw van Nazareth dankjewel en tot een volgend moment…