IN MEMORIUM – ZUSTER MYRIAM

Zuster Myriam © eigen foto van wijlen Zr Myriam

Op zaterdag 06 januari 2023 is Zuster Myriam overleden in het klooster van de Zusters van Sint-Vincentius a Paulo te Gijzegem/Aalst.

Zuster Myriam (Hilda Van Den Abeele) werd geboren te Nazareth op 31 augustus 1930 als vijfde kind in een christelijk landbouwersgezin met 8 kinderen bestaande uit 5 jongens en 03 mei 2023.

Na een aantal jaren in het onderwijs gestaan te hebben in Anzegem, Nazareth en De Pinte, voelde Zuster Myriam de roeping om als kloosterlinge Christus te volgen.

Zuster Myriam ging op zoek naar informatie omtrent de missieorden en koos voor de kloosterorde in Gijzegem.
Op 08 september 1955 trad ze in in het klooster van Gijzegem. Voor haar noviciaat werd ze naar Banneux gestuurd om haar verdere vorming in het frans te volgen. Dit was een rechtstreekse voorbereiding op haar leraarschap in Congo.

Door haar kloostergeloften gaf ze zich aan de Heer en haar medemensen op 01 mei 1957.

In januari 1960 vertrok zuster Myriam samen met 5 medezusters naar Congo. Ze zou er uiteindelijk tot 1987 les blijven geven, ook tijdens de moeilijke jaren met Mobutu, die Congo veranderde in Zaïre.

Zuster Myriam werd ziek en dat betekende het plotse einde van haar verblijf in Congo.
In België verbleef ze achtereenvolgens in de kloosters van haar orde in Asse, Drongen, Frameries om uiteindelijk in Gijzegem terecht te komen om haar laatste jaren door te brengen in dienst van Christus.

Wij willen onze oprechte Christelijke deelneming betuigen aan haar medezusters, aan haar 4 broers die nog in leven zijn en aan haar schoonzussen (waaronder 1 broer en schoonzus uit Nazareth) en aan de rest van haar familie.


Dit bericht is geplaatst in HOME. Bookmark de permalink.