VREDESLICHT 2020.

Het Vredeslicht wordt ieder jaar door een kindje in Bethlehem aangestoken waarna Austrian Airlines het lichtje in speciale containers overvliegt naar de Oostenrijkse televisiezender ORF in Linz, zonder dat het vuur mag worden gedoofd.
Daarna vertrekt het naar de Duitse televisiezender ARD die rond het Vredeslicht een grootse show op touw zet: “Das Adventsfest der 100.000 Lichter” met Florian Silbereisen. Deze show wordt door meer dan 15 miljoen kijkers gevolgd. Het hoogtepunt van de show is het verwelkomen van het Vredeskind en het Vredeslicht.
Dit jaar wordt dit op 28 november 2020 om 20.15 u. uitgezonden op ARD.

Daarna wordt het licht van mens tot mens aan elkaar doorgegeven, over heel Europa en over de hele wereld (32 landen).

In deze bizarre tijden wil het vredeslicht mensen motiveren om tussen Kerstmis en nieuwjaar een eenvoudige, maar een persoonlijke en actieve bijdrage te leveren om warmte, vreugde, licht en hartelijkheid aan alle mensen door te geven. We oriënteren ons op de dialoog ten dienste van de vrede. Het Vredeslicht staat open voor elke levensbeschouwing.

Via Donald Maebe, Coördinator van het Vredeslicht voor de gemeenten De Pinte, Nazareth en Eke zijn we als Parochieploeg trots dit lichtje in de kerken van Nazareth en Eke te mogen ontvangen op 16 december 2020.

Vanaf 17 december 2020 tot en met 03 januari 2021 kan al wie dit wenst een kaars komen aansteken aan dit vredeslicht om zo in de huiselijke familiekring het vredeslicht brandend te houden. Breng je eigen kaars (best een noveenkaars) mee of koop een noveenkaars in de kerk.

Alle info op www.vredeslicht.be

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.