EEN TROOSTPLEK IN DIKKELVENNE.

Ferm Dikkelvenne zorgt voor de allereerste troostplek in de gemeente Gavere.    

Het wordt een plek die symbool staat voor troost, hoop en verbondenheid voor al wie tijdens, en ook lang na de coronacrisis, troost wil geven of vinden. Of zelfs letterlijk troost wil planten. Want kenmerkend voor de troostplek zijn de bloemen. Bloembollen vol belofte voor een nieuw begin en energie. Met dit initiatief krijgt onze lokale gemeenschap een plek om samen troost te vinden en troost te planten. De troostplek is een stille plek in het groen, dichtbij huis. Een plaats waar iedereen verbondenheid in verlies en verdriet kan voelen. Maar ook opnieuw hoop en vertrouwen in de toekomst.

Iedereen kan op deze troostplek een bloembol planten want ook planten schenkt troost. Planten is immers bezig zijn met de toekomst. Het gedicht doet ons even stilstaan bij het verlies en het gemis. Net als de bloemen, wanneer ze bloeien in het voorjaar en ons aan het begin van de corona-epidemie herinneren. Uit de veerkracht van die kleine bloembollen halen we troost en nieuwe energie. We zijn blij dat we dit in Dikkelvenne kunnen realiseren. Want dat is waar Ferm voor staat: ‘samen meerwaarde geven aan het leven’.

We richten deze troostplek in op het Christianadomein, ter hoogte van de vijvers. 

De  troostplek wordt ingehuldigd op zondag 26 juli 2020. 

We duiden het project bij de openluchtviering voor de Heilige Christiana om 15.00 uur.

Iedereen is van harte welkom  !!

Deze  troostplek is steeds vrij te bezoeken.  Doen !!

De bloembollen  worden aangeplant in het najaar.  Iedereen die zijn steentje hiertoe wil bijdragen en hierbij wil helpen of wie voor verdere verfraaiing ter plaatse wil zorgen kan best contact opnemen met debuysscher-tuypens@skynet.be tel 0489/10 78 22, of met noellacarreel@gmail.com

PlantTroost is een project van Ferm vzw met een breed aanbod aan troost voor iedereen. Het project heeft de steun van experts zoals Dirk De Wachter e.a. en van de campagne “Zorgen voor morgen” van Vlaams minister van Welzijn, Wouter Beke.  We willen ook uitdrukkelijk onze dank betuigen aan het gemeentebestuur voor de logistieke steun bij dit project alsook dank aan de kerkraad Dikkelvenne voor het gebruik van dit domein. 

Meer info op www.SamenFerm.be/ planttroost op https://www.samenferm.be/netwerk/planttroost/troostplekken   en  https://www.facebook.com/groups/541796816523199/.  

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.