DE SINT-MARTINUS OMMEGANG IN ASPER DIT JAAR ANDERS

De Sint-Martinusommegang in Asper staat eveneens wat onder druk. Het coronavirus is nog altijd in het land.  Mensen bij elkaar brengen – de core business van onze verenigingen – is ditmaal niet aan de orde! Het vraagt anno 2020 dan ook enige vindingrijkheid en doorzettingsvermogen om de Sint-Martinusommegang in ere te houden. Voor velen is het een niet te missen jaarlijks terugkerende afspraak. Maar dit jaar lukt dit even niet!

Daarom stelt het Beschermcomité voor om dit jaar een Sint-Martinusviering te houden in de kerk op zaterdag 4 juli 2020 om 18 uur.

De betrokkenheid van de verenigingen kan tijdens deze viering zichtbaar gemaakt worden door het opstellen van de verenigingsvlaggen vooraan in de kerk. Na de eucharistie zullen de gekende bedevaartvaantjes beschikbaar zijn voor de aanwezigen.

De kerk en de Sint-Martinuskapel op de Stationswijk worden wel feestelijk bevlagd. De veldkapellen op het parkoers van de ommegang zullen in de periode van de ommegangen eveneens aangepast versierd zijn. Ook het eeuwenoude Martinusbeeld, dat zijn vaste plaats heeft vooraan in de kerk, wordt ‘in de bloemen gezet’. Op die manier wordt symbolisch hulde gebracht aan Sint-Martinus. Fysiek kunnen we nu niet gaan feesten, maar we distantiëren ons zeker niet van de persoonlijkheid en de figuur die Martinus voor de algemene Kerk is. Ook de feestelijke ommegang op zondag met bevriende ruitergroepen uit de omgeving gaat NIET door. Diezelfde veiligheidsoverwegingen staan de organisatie ervan in de weg.  Wees welkom op de Sint-Martinusviering!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.