Woensdag 29 november 2023 Doctor Réginald Moreels in Oudenaarde.

Het Christen Forum Vlaamse Ardennen nodig U van harte uit naar de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Pamele te Oudenaarde, op woensdag 29 november 2023 van 20.00 u tot 21.15 u met Doctor Réginald Moreels. Achteraf krijg je de kans tot ontmoeting met de spreker.
De toegang is gratis..

Engageer u!

Jarenlang was Réginald Moreels als chirurg te vinden in oorlogsgebieden als Rwanda, Irak en voormalig Joegoslavië. De laatste jaren is hij veel in Oost-Congo, waar hij de enige chirurg is voor een miljoen inwoners. In de jaren ’90 was hij staatssecretaris en minister van ontwikkelingssamenwerking, daarnaast was hij medeoprichter en voorzitter van de Belgische tak van Artsen Zonder Grenzen.
Réginald Moreels gelooft niet dat de mens uit zichzelf goed is, daarvoor heeft hij te veel gezien, maar hij gelooft dat de mens goed kan wórden. Dat is volgens hem precies de opdracht en de zin van het leven: gaandeweg een goede natuur opbouwen. Vechten tegen je egoïsme, je angst voor de ander, en je vooroordelen.
“Er zit iets in mij dat zegt: blijven gaan”. Waarom doet hij dat? Wat drijft hem? Een eenvoudige vraag, waarop hij zelf geen eenduidig antwoord heeft. Réginald Moreels is er echter wel van overtuigd dat engagement je doet loskomen van ik-gerichtheid, dat het je in aanraking brengt met de ander, ook met de Ander.
Zijn werk als chirurg in oorlogsgebieden is een sterk voorbeeld van volgehouden engagement. Op deze CF-avond zal ons zijn warme oproep: “Engageer U!” alvast niet ontgaan en wellicht ook bij ons het vuur brandend houden.

Dit bericht is geplaatst in HOME. Bookmark de permalink.