VREDESWEEK VAN 16 TOT 24 SEPTEMBER

OMHALING WERELDDAG MIGRANTEN/VLUCHTELINGEN in het WEEKEND 23-24 september.

Caritas International helpt slachtoffers van geweld, natuurrampen en armoede, in hun eigen land of op de vlucht, in samenwerking met haar lokale, nationale en internationale netwerken. Zij strijdt voor een wereld van vrede, solidariteit en rechtvaardigheid, waarin de waardigheid van elkeen een fundamentele waarde vormt en waarvan de middelen beter tussen alle mensen verdeeld zijn.

De Belgische afdeling van Caritas International haalt haar inspiratie hiervoor bij de christelijke visie op de mens en de maatschappij, gebaseerd op het Evangelie. Elke persoon heeft het recht op een waardig leven en moet van zijn fundamentele rechten kunnen genieten. Toegang tot gezond voedsel, drinkwater, medische zorg, onderwijs, werkgelegenheid en degelijke huisvesting moet worden gegarandeerd.

Caritas International België ondersteunt ook de slachtoffers van geweld, natuurrampen en armoede, in hun eigen land of op de vlucht, in samenwerking met haar lokale, nationale en internationale netwerken. Caritas voert haar missie uit ongeacht ras, nationaliteit, geslacht, politieke, religieuze of filosofische overtuiging.

Solidariteit en rechtvaardigheid daar draait het om. Deze waarden vormen de kern van alle activiteiten van Caritas International. “Het besef van samenhorigheid, verbondenheid met de andere, en de bereidheid om daarvan de consequenties te dragen zijn meer dan ooit zo belangrijk. Met uw financiële steun wordt onze wereld weer een stukje meer hemel op aarde. Dank voor elke financiële bijdrage.

Storten kan op rekeningnummer BE41 8939 4403 7310 met vermelding “gift”. Bij giften vanaf 40 EUR krijgt u een fiscaal attest.

Dit bericht is geplaatst in HOME. Bookmark de permalink.