PAROCHIEBLAD 2023 – Hernieuwing abonnement.

Hopelijk genoot u van een deugddoende vakantie. Bij Halewijn bereiden ze ondertussen volop de (her)abonneringscampagne voor.

Ongetwijfeld ondervindt u het ook zelf: we beleven tijden van torenhoge inflatie. Ook de uitgeverswereld ontsnapt hier niet aan. De grondstofprijzen voor onder meer papier en inkt, alsook de energie- en distributieprijzen zijn extreem gestegen in de voorbije maanden. En de lonen volgen dezelfde trend door de indexaanpassing. De komende maanden beloven financieel weinig beterschap, integendeel allicht. Uitgeverij Halewijn moet dit helaas onvermijdelijk doorrekenen in de abonnementsprijs van het parochieblad. Op basis van alle recente en nog te verwachten prijsstijgingen – in combinatie met de jaarlijkse procentuele daling van de oplage – ziet Halewijn zich genoodzaakt de tarieven ook dit jaar te verhogen.

Dit geeft dan volgende tarieven (verzending als postabonnement in België inbegrepen):
Gewoon abonnement: 52 EURO
Steunabonnement: 54 EURO

We beseffen dat dit hoe dan ook een meer dan gemiddelde prijsstijging is ten opzichte van de voorgaande jaren. In de huidige omstandigheden blijven we echter met de nieuwe tarieven nog fiks ónder de reële kostprijs van een jaarabonnement. Een bewuste keuze omdat we onze trouwe lezers niet willen bruuskeren en omdat we elke week voor ongeveer 1 euro een kwaliteitsvol blad in de brievenbus willen laten vallen.

Voor Nazareth en Eke wijzigt er niets aan de manier van herabonneren. Voor alle straten waar we nog een vrijwilliger hebben, mag u een vrijwilliger aan uw deur verwachten. Indien u niet thuis bent, zal de vrijwilliger een overschrijvingsformulier in de bus steken.
Voor de straten waar we geen vrijwilliger meer hebben, zal u gewoon een overschrijvingsformulier in de bus vinden.

Mogen we vragen om bij overschrijving steeds de gestructureerde mededeling te gebruiken. Dit vergemakkelijkt het boeken van de betalingen en vermijdt fouten indien u voor iemand anders zou betalen.

Graag ook uw aandacht voor het volgende: vanaf 01 januari 2023 komt er 1 parochieblad voor de parochies Asper, Eke, Gavere en Nazareth.
Meer parochies betekent ook meer parochiaal nieuws uit andere parochies.
Hierdoor zullen de mededelingen van de verenigingen niet altijd kunnen opgenomen worden.
Ook het mailadres voor het inzenden van teksten door de verenigingen zal wijzigen, maar hierover hoort u binnenkort meer.

Dit bericht is geplaatst in HOME. Bookmark de permalink.