OPEN KERK IN ASPER EN GAVERE OP PAASZONDAG.

DE NIEUWE PAASKAARSEN GEZEGEND EN GETEKEND
HET NIEUWE DOOPWATER GEWIJD

De pastoor zal de 2 nieuwe Paaskaarsen zegenen en tekenen en het water wijden met het gebed uit de Paaswake. Nadien worden deze kaarsen in de Paaskandelaars van onze beide kerken geplaatst. Op deze wijze blijft Gods aanwezigheid voelbaar nabij telkens we samen een sacrament vieren zoals de eucharistie.

“Corona”. Dit woordje zal in ons geheugen gegrift blijven en ook de geschiedenis zal er niet omheen kunnen. Sedert maart 2020 heeft ons het leven een totaal andere wending genomen. “Afstand houden, handen wassen, mondmasker dragen” zijn dé codewoorden om ons doorheen deze crisis te helpen om van het normale leven opnieuw te kunnen proeven. Hoopvol is dat wetenschappers erin geslaagd zijn op zeer korte tijd vaccins te ontwikkelen die perspectief brengen. Maar we zijn er nog niet. U stelt zich wellicht de vraag: “En wat wordt het met Pasen, het feest van de verrijzenis”. Wordt het verrijzen uit die barre tijd? Wordt opnieuw ongestoord samenleven mogelijk?… Jammer, maar dit is nu nog te vroeg.

“En toch vieren we de Goede Week en wordt het opnieuw Pasen, maar het zal ook dit jaar anders zijn!”

Eucharistievieringen zijn nog steeds niet toegelaten. Maar toch willen wij het Licht van de verrezen Heer laten schijnen, willen we de Paasklokken luiden. Op Paaszondag, HET hoogfeest voor alle christenen zijn onze beide kerken open voor wie even tijd kan vrijmaken voor bezinning en gebed en graag even de Paasgeest proeft. De nieuw getekende Paaskaarsen en het pas gewijde doopwater krijgen een ereplaats in onze mooi versierde kerken. Ook wie dit wenst kan dan nog gezegende palm meenemen. Beide kerken zijn open van 10 uur tot 11.30 uur.  Kom, vier en juich met ons mee want de Heer is verrezen, Hij is opgestaan als Licht voor alle mensen. ALLELUIA, CHRISTUS LEEFT…

Dit bericht is geplaatst in HOME. Bookmark de permalink.