ASWOENSDAG PAROCHIES GAVERE-NAZARETH

Op woensdag 14 februari 2024 zal de Aswoensdagviering doorgaan in de Kerk van Nazareth om 10.30 u.

Alle vormelingen van de parochie Nazareth en parochie Eke, en hun ouders/grootouders zijn alvast uitgenodigd voor deze viering. Iedereen is uiteraard welkom.

Na de viering is er ten voordele van de VZW De Kruk en de Broederlijk delen werking, een sober maal voorzien in het CC Het Centrum – Grote zaal.
Vooraf in te schrijven bij de catechisten, mits de inbreng van 5 EUR. Inschrijving mogelijk tot en met zondag 11 februari 2024. Inschrijvingsformulier kan je ook vinden in de Kerk.

Bezorg het inschrijvingsformulier terug samen met de bijdrage aan één van de catechisten. Contact voor de parochie Nazareth : catechese.nazareth@gmail.com.

GROOT-GAVERE: ASWOENSDAG – 14 FEBRUARI – 19 UUR in de kerk van GAVERE.

Gedenk o mens © Bisdom Paramaribo

We verbranden de oude gewijde palm van Palmzondag van vorig jaar tot asse en laten ons
tekenen met een assekruisje terwijl de voorganger zegt “Bekeert u en opent uw hart voor Jezus”. Asse symboliseert dat we sterfelijk zijn en daarom is het goed eens stil te staan bij de
manier waarop we leven maar tegelijkertijd wordt de asse ook teken van nieuw leven.
Allen daartoe uitgenodigd.

Aswoensdag is ook de eerste dag van de veertigdagentijd of vastentijd, een periode van
bezinning en gebed en een uitnodiging tot solidariteit met anderen. Net zoals ieder jaar is in de
veertigdagentijd Broederlijk Delen ook bij ons te gast. Tijdens de dienst wordt ook het project
van Broederlijk Delen voorgesteld. Laten wij ons in deze tijd tot God keren en leven naar zijn
Woord.

Bezinning

Stof van de aarde

is een mens.
Maar niet het stof
eeuwig ten dode opgeschreven

Geroepen worden wij telkens opnieuw
om sterfelijkheid te leren,
kwetsbare zwervers als we zijn
in de woestijn.
Zonder bezit dat ons bezwaart
en zonder zekerheden.
maar met de broederlijke zorg
dat niemand achterblijft.
Dat wat de aarde geeft
met iedereen gedeeld wordt.
Dat wij kwetsuren helen
en elkander oprichten

Wie zo zijn weg durft gaan
ontgroeit de angst.
En in zijn ziel
is reeds het zaad gezaaid
dat steeds zal overleven.

Kris Gelaude

Dit bericht is geplaatst in HOME. Bookmark de permalink.