VREDESLICHT IN DE KERK VAN EKE EN NAZARETH.

© Donald Maebe

Het Vredeslicht wordt ieder jaar door een kindje in Bethlehem aangestoken, waarna Austrian Airlines het lichtje in speciale containers overvliegt naar de Oostenrijkse televisiezender ORF in Linz, zonder dat het vuur mag worden gedoofd. Van daaruit wordt het Vredeslicht verspreid over heel Europa en een deel van de rest van de wereld.

Komende vanuit de Clemmenpoort te Gent kan u dit volgen via Youtube.

VREDESLICHT 2020

Via Donald Maebe, Coördinator van het Vredeslicht voor de gemeenten De Pinte, Nazareth en Eke, en de joggingclub van De Pinte, zijn we als parochie trots dat we dit Vredeslicht in de kerken van Nazareth en Eke ontvangen hebben op woensdagavond 16 december 2020.

Omdat we een heleboel maatregelen in acht moesten nemen ingevolge het corona Covid-19 virus, vond de overhandiging in beperkte kring plaats.
We hopen dat we het Vredeslicht volgend jaar opnieuw mogen ontvangen, en dat we daar met velen getuige van moge zijn.

In deze bizarre tijden wil het Vredeslicht mensen motiveren om tussen Kerstmis en nieuwjaar een eenvoudige, maar een persoonlijke en actieve bijdrage te leveren om warmte, vreugde, licht en hartelijkheid aan alle mensen door te geven. We oriënteren ons op de dialoog ten dienste van de vrede. Het Vredeslicht staat open voor elke levensbeschouwing.

© Vredelicht.be – Transportkaars.

DEEL HET VREDESLICHT OOK IN EKE EN NAZARETH – EN OMLIGGENDE..

Het Vredeslicht brandt vanaf 16 december 2020 tot en met 03 januari 2021 in de kerken van De Pinte, Nazareth en Eke. In Nazareth vind je het vredeslicht aan het Maria-altaar. De kaars zal speciaal aangeduid zijn. Alsook in Eke zal deze kaars aangeduid zijn.

Iedereen kan een deeltje van deze vlam komen afhalen. Breng je eigen vuurdrager mee of koop je een kaars. We hebben voor de beide parochiekerken een beperkte voorraad vredeslicht-transportkaarsen aangekocht.
Deze worden verkocht aan de prijs van 3 EUR/stuk.

De kerken zijn open vanaf 9.00 uur tot 16.00 uur.

Alle info op www.vredeslicht.be

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.