VERPLICHT DRAGEN VAN EEN MONDMASKER IN ONZE KERKEN.

Vanaf zaterdag 11 juli 2020 is het dragen van een mondmasker verplicht in onze kerken van Asper, Eke, Gavere en Nazareth. Dit geldt ook tijdens de vieringen.

Onze vrijwilligers van het onthaal helpen U graag om alle beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad te respecteren.

Artikel hieronder: bron ” Het Nieuwsblad”.

Dragen van mondmasker wordt verplicht in winkels

Vanaf zaterdag zal het verplicht zijn een mondmasker te dragen in winkels en winkelcentra en in andere binnenruimtes waar veel mensen samenkomen, zoals bioscopen. Dat heeft het Overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land beslist.

Ook in theater-, muziek- en conferentiezalen, bibliotheken, musea en religieuze gebouwen zoals kerken en moskeeën wordt het dragen van een mondmasker verplicht. Voor kinderen jonger dan 12 is een mondmasker nooit verplicht.

“Het Overlegcomité is vandaag bijeengekomen in aanwezigheid van de Groep van Experts belast met de Exitstrategie (GEES)”, meldt Wilmès in naam van het Overlegcomité. “De experts hebben een nieuw verslag voorgelegd waarin zij aanbevelen om de verplichting tot het dragen van een mondmasker uit te breiden. Zij aligneren zich dus met het advies van de Hoge Gezondheidsraad, dat vanmorgen is uitgebracht. Op basis daarvan heeft het Overlegcomité beslist de verplichting tot het dragen van een mondmasker uit te breiden, waarmee het de nieuwe aanbevelingen van de GEES volgt.”

Eerder klonk het dat de Nationale Veiligheidsraad zich pas volgende week over de mogelijke verplichting tot het dragen van een mondmasker zou buigen. Dat is nu dus vervroegd.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.