OPROEP PALMTAKJES GEZOCHT

In het weekend van 14 april 2019 vieren we in de katholieke kerk Palmzondag.
Palmzondag is de laatste zondag van de vastenperiode. Op deze dag wordt herdacht dat Jezus een paar dagen voor zijn dood, door de bevolking van Jeruzalem wordt binnengehaald als hun nieuwe koning.
Traditioneel worden in alle vieringen van dat weekend de palmtakjes gewijd.
Een palmtakje in huis, in de stal of in een akker gestoken, werd gezien als een middel om het kwade te overwinnen of af te weren.

In onze streken worden palmtakken vervangen door takjes van de buxusstruik. Deze struiken hebben echter veel last van de buxusmot.
Toch hopen wij dat er onder onze parochianen nog voldoende zijn met gezonde buxusstruiken.
Mensen die takjes kunnen missen en aan de parochie willen geven, mogen contact opnemen met Rita Van Oost op 0476/93.80.92 of Kathy Wellems op 09/385.83.23 om verder af te spreken. Alvast bedankt.