OP BEDEVAART TE VOET NAAR ONZE LIEVE VROUW VAN HALLE.

Ieder jaar vertrekken er bedevaarders aan de kerk van Eke naar de Mariastad met haar zwarte Onze-Lieve-Vrouw in Halle. Daar verwacht men telkens opnieuw vele bedevaarders te voet, met de fiets, met de autobus of met de wagen. Het piekmoment is altijd met het Pinksterweekeinde.

In 1955 ging Prosper Van Heuverzwijn uit Eke de zaterdag van Pinksteren te voet naar Halle. Hij was de stichter van deze jaarlijkse tocht die tot nu nog altijd doorgaat de zaterdag van Pinksteren. Enkele jaren nadien waren er zelfs 24 deelnemers om mee te gaan. De grootste groep was met 27 en de kleinste met 4 deelnemers. Bij slecht weder gaat de tocht altijd door, daar wordt niet naar gekeken: het was en blijft een bedevaart.

Dit jaar nodigen wij opnieuw iedereen uit om mee op stap te gaan naar Halle. We komen samen op zaterdag 19 mei om 7.15 uur aan de kerk van EKE en er wordt om 7.30 uur gestart richting Halle. Rond 24 uur ’s nachts is de aankomst voorzien en we nodigen zoveel mogelijk Mariavereerders uit om daar ook aanwezig te zijn. De eucharistieviering voor de vele Mariabedevaarders, het zij te voet, per fiets en met de wagen is om 1 uur ’s nachts. Intenties mag je zeker meegeven, want er wordt er voor gebeden en ook een grote kaars aangestoken in de Basiliek van OLV in Halle.

KOM JE HEN OOK ’s MORGENS MOED GEVEN AAN DE KERK VAN EKE OM 7.30 UUR OF ’s NACHTS MEEVIEREN IN DE BASILIEK VAN HALLE OM 01.00 UUR .

Voor inlichtingen kan je terecht bij: Adrien De Smet, tel. 0494/917.232 of Marc Perseyn, tel. 0475/612.062