MEIMAAND – MARIAMAAND

Wees gegroet Maria, vrouw van alle tijden, moeder van alle moeders, draagster van Jezus, vruchtbare vrouw in elke zin van het woord, gezegend is de vrucht van je schoot, de Zoon die ons de weg toont, ook vandaag. Die ons, zoals jij, ‘ja’ doet zeggen op de wereld anders, op vrede en rechtvaardigheid.

Wees een steun voor allen die gebukt gaan onder zorgen, pijn en verdriet, Jij, de bemoedigster in moeilijke dagen. Geef het hen in naam van de leven gevende God waarin we geloven. Voor nu en altijd. Amen.

Traditiegetrouw is er in de meimaand op meerdere avonden een korte gebedsviering –telkens om 20 uur– aan de verschillende wijkkapelletjes van onze parochie. Alle wijkbewoners en Mariavereerders worden vriendelijk uitgenodigd om er te komen bidden voor onze grote wereld, voor de kerk, onze gezinnen, en alle intenties van onze medemensen.

Woensdag 3 mei: Kapel ”Kasteelstraat” en Kapel “Gaversepontweg”.

Donderdag 4 mei: Kapel “Steinstraat” en Kapel “Deinsestraat”.

Vrijdag 12 mei: Kapel “Boeregemstraat”.

Maandag 15 mei:  Kapel “Ten Edestraat”.

Dinsdag 16 mei: Kapel “ Huisepontweg”.

Woensdag 17 mei: Kapel “Kortrijkseheerweg” en Kapel “Warandestraat”.

Maandag 22 mei: Kapel “ ’s Gravenstraat”.

Vrijdag 26 mei: Kapel “Eeckhoutsdreef”.

Woensdag 31 mei: Kapel “Scherpenheuvel” (Oudenaardseheerweg).

In de parochiekerk van Eke is er in de meimaand op dinsdag om 19.00 uur een aanbidding en lof. ( dinsdag 2, 9, 16 en 30 mei)

Iedereen is hartelijk welkom…