KERSTMIS IN ONZE PAROCHIES. De kerken zijn open.

Op Kerstmis vieren alle gelovigen wereldwijd de geboorte van Jezus, het Licht dat in de wereld komt. Een nieuwe tijd breekt aan. Een tijd van warmte, respect, zorg en liefde voor medemensen vooral voor de kleine mens. Maar dit jaar heeft corona ons samenleven overhoop gegooid. Kerstmis in de kerk is even heel anders dan anders. Maar toch schittert doorheen deze donkere tijd een nieuwe ster aan de hemel. De ster van hoop en verlangen dat niet alles verloren is, dat de duisternis niet het einde is want een nieuw helder Licht gaat voor ons uit en wijst ons de weg.

Ondanks de coronamaatregelen zal de warmte van Kerstmis ook dit jaar in onze kerken te voelen zijn. Daarom zullen de kerken van Asper en Gavere op Kerstmis open zijn om iedereen de kans te geven voor persoonlijke bezinning of om gewoon die goddelijke sfeer rond het pasgeboren Kerstekindje echt te kunnen voelen.  Op 25 december staan de deuren van de kerk van Gavere open van 9.30 uur tot 11.30 uur en in Asper van 14 uur tot 16 uur.  In Eke en Nazareth zijn ze open van 9 uur tot 16 uur.

Welkom aan ieder van u vanwaar je ook komt. Welkom om die Kerstvrede te voelen en uit te dragen.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.