Diocesaan Noodfonds steunt Caritas Libanon. Jij ook?

Het Diocesaan Noodfonds Bisdom Gent schenkt 10 000 euro via Caritas International aan Caritas Libanon voor de zwaar getroffen bevolking van Beiroet.

Bisschop Lode Van Hecke:

Ik ken het gebied daar. De explosie in de haven van Beiroet is een immense catastrofe. Ik vraag mij af hoe het land nog kan overleven na deze bijkomende ramp die bovenop alle andere problemen komt.

Het Diocesaan Noodfonds van het bisdom Gent gaat in op de oproep van Caritas International en schenkt 10 000 euro voor de eerste dringende noodhulp die momenteel door Caritas Libanon wordt geboden.

Met Caritas International roept de bisschop iedereen op om solidariteit te betonen en vandaag nog een gift te doen via het platform giften online van Caritas International of via rekening BE88 0000 0000 4141 met als mededeling: ‘3916 Libanon’. 

Directe noodhulp

“Onze medische centra worden overspoeld”, getuigt Rita Rhayem, directrice van Caritas Libanon. Caritas is een van de grootste ngo’s in het land met bijna 900 werknemers en honderden vrijwilligers. Caritas is over het hele Libanese grondgebied operationeel, onder meer met medische centra en een tiental mobiele klinieken. “Ook de ziekenhuizen van de stad liggen overvol. Ze hebben van alles tekort! Ook eten.” 

“De situatie is zeer alarmerend, om niet te zeggen apocalyptisch”, voegt Rita Rhayem eraan toe. “We vrezen dat de toestand de komende uren nog zal verergeren als gevolg van de giftige stoffen die vrijgekomen zijn bij de explosie van het ammoniumnitraat en proberen ons zo goed mogelijk voor te bereiden maar onze medische centra zijn hiervoor niet uitgerust!”  

Lees hier meer op de website van Caritas International en stort een bijdrage *

* De overheid besliste om in het kader van de coronamaatregelen tot 31 december van dit jaar voor giften vanaf 40 euro aan erkende organisaties 60 % terug te geven (ipv 40%) in de vorm van een belastingvermindering, voor zover het totale bedrag van je giften minder bedraagt dan 20% van je belastbaar inkomen. Een gift van 100 euro in 2020 kost u dus in realiteit slechts 40 euro.

Bron: Bisdom Gent.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.