CORONA VIRUS – OPSCHORTING VAN MISVIERINGEN – UPDATE

De bisschoppen schorsen alle publieke liturgische bijeenkomsten van de Katholieke Kerk in ons land. Deze beslissing geldt alvast tot en met 05 april 2020.

We willen met klem herhalen dat in alle kerken en kapellen geen publieke vieringen zijn toegestaan, noch in de week, noch in het weekend.

Er is geen communiebedeling aan huis. Het is natuurlijk belangrijk om zieken en bejaarden nabij te blijven, dat kan bijvoorbeeld door een kaartje of een telefoontje.

In ieder geval weten we nu dat de Palmzondagviering (05 april 2020) niet kan doorgaan. Er zullen in Nazareth en Eke palmtakken gewijd worden, die nadien in de kerk kunnen opgehaald worden.
Meer info hierover volgt.

Over de andere vieringen van de Goede Week is nog geen beslissing genomen, maar nu al wordt aangenomen dat deze ook niet zullen doorgaan.

Doopsels en kerkelijke huwelijken zijn voorlopig niet meer toegestaan, ook niet in beperkte kring.
Uit voorzorg zullen tot nader bericht ook geen uitvaarten meer plaatsvinden in de kerken van Eke en Nazareth.

Op de uren van de weekendmissen zal de kerk open zijn om mensen de gelegenheid te geven tot gebed of het aansteken van een kaars.
In Eke zal de kerk dagelijks open zijn van 08.00 u. tot de middag.
De kerk van Nazareth blijft open zoals gewoonlijk.

Alle aangevraagde missen en jaargetijden gedurende deze periode dienen verplaatst te worden. We hebben al een aantal mensen kunnen contacteren met de vraag om, in overleg met hun familie, een nieuwe datum vast te leggen. De nieuwe datum mag doorgegeven worden aan de pastoor, Guy Claus, op 09/385 42 40 of guy.claus2@telenet.be of op 09/385 85 31 of dewildepeil@skynet.be met de vermelding: “verplaatsing mis/jaargetijde + naam + datum”

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.