VREDESLICHT 2021

VREDESLICHT
© Greta Peil

Het Vredeslicht uit de geboortegrot in Bethlehem is op zaterdag 20 november 2021 aangekomen op de luchthaven van Wenen, Oostenrijk.

Vanaf het tweede weekend van december wordt het vredeslicht door scouts, vrijwilligers van het Rode Kruis en vrijwilligers van diverse organisaties over heel Europa verdeeld, zodat het op kerstavond op zoveel mogelijk plaatsen in de kloosters, kerken, kapellen en huiskamers kan branden.

In deze bizarre tijden wil het Vredeslicht mensen motiveren om tussen Kerstmis en nieuwjaar een eenvoudige, maar een persoonlijke en actieve bijdrage op te nemen om warmte, vreugde, licht en hartelijkheid aan alle mensen door te geven. We oriënteren ons op de dialoog ten dienste van de vrede. Het Vredeslicht staat open voor elke levensbeschouwing.

Via Donald Maebe, Coördinator van het Vredeslicht voor de gemeenten De Pinte, Nazareth en Eke zijn we als vrijwilligers trots dit lichtje in de kerk van Nazareth te mogen ontvangen op 15 december 2021. Daarna wordt het Vredeslicht ook overgebracht naar de kerk van Eke.

Het Vredeslicht vertrekt ook dit jaar aan de Clemenspoort in Gent. Na de ceremonie, die bijgewoond zal worden door bisschop Lode, de provinciegouverneur en de burgemeester van de stad Gent, zullen de fakkels met het Vredeslicht aan de lopers overhandigd worden.
De lopers zullen rond 18.40 u. vertrekken in Gent.
Het geschatte uur van aankomst aan de kerk van Nazareth is 20.15 u.

Volgens de huidige coronamaatregelen is iedereen welkom om de aankomst van het Vredeslicht in Nazareth bij te wonen. Iedereen draagt verplicht een mondmasker, respecteert voldoende afstand tot andere personen en ontsmet waar nodig de handen, en dit zowel binnen als buiten de kerk.

Vanaf 16 december 2021 tot en met 03 januari 2022 kan al wie dit wenst een kaars komen aansteken aan dit vredeslicht om zo in de huiselijke familiekring het Vredeslicht brandend te houden. Breng je eigen kaars (best een noveenkaars) mee of koop een vredeslichtje in de kerk.

Meer info op www.vredeslicht.be

Dit bericht is geplaatst in HOME. Bookmark de permalink.