VIERINGEN ALLERHEILIGEN – ALLERZIELEN…

Op maandag 1 november 2021 om 10 uur vieren we samen Allerheiligen en Allerzielen in de kerk van Gavere.  Het feit dat in coronatijd met minder mensen afscheid mocht genomen worden liet zich voelen in het aantal kerkelijke uitvaarten. Menige familie koos voor een afscheid in het crematorium of in een funerarium. In die donkere periode was er nochtans meer dan ooit nood aan een samengedragen verdriet. Nu opnieuw onbeperkt in aantal eucharistie mag gevierd worden willen we die verbondenheid en het samendragen van lief en leed omarmen door alle dierbaren van onze geloofsgemeenschap eerbiedwaardig te herdenken in de kerk van Gavere. In deze viering krijgen de gedachteniskruisjes een ereplaats en op het einde worden de kruisjes aan de rouwende families overhandigd.

Opgelet! De vieringen van zaterdag 30 oktober en zondag 31 oktober 2021 gaan gewoon door op de vaste uren.

Alvast welkom, want wij willen onze teerbeminden niet vergeten en hen meer dan gedenken!

Maandag 01 november 2021: Allerheiligen
08.45 u.: Eke: eucharistieviering: hierin worden aan de families van de overledenen die begraven werden in de kerk van Eke, het gedachteniskruisje meegegeven.
10.00 u: Nazareth: eucharistieviering: hierin worden aan de families van de overledenen die begraven werden in de kerk van Nazareth, het gedachteniskruisje meegegeven.
Mogen wij vragen dat iemand van de familie het kruisje vooraan in de kerk komt halen om mee te nemen naar huis en als aandenken te bewaren.

Dinsdag 02 november 2021: Allerzielen
09.00 u.: Eke: eucharistieviering voor alle overledenen.
Mensen van Nazareth die op Allerzielen een eucharistieviering willen bijwonen voor de overledenen, worden uitgenodigd tot de eucharistieviering in Eke.

Dit bericht is geplaatst in HOME. Bookmark de permalink.