ONZE BISSCHOP LODE PERSOONLIJK ONTMOETEN

De komende weken kan je elke zaterdagnamiddag bisschop Lode ontmoeten in de kerk O.-.L.-V. Sint-Pieters in Gent.

In de coronatijd zal de bisschop op zaterdagnamiddag, telkens tussen 14.45 uur en 17 uur, beschikbaar zijn in de kerk van O.-L.-V. Sint-Pieters (Sint-Pietersplein) in Gent.
Wie de bisschop wenst te ontmoeten voor een kort pastoraal gesprek, kan dat doen zonder afspraak. Jong en oud is welkom. Omwille van de coronamaatregelen zijn de gesprekken kort (maximaal 15 min) en natuurlijk met voldoende afstand en met mondmasker.

Een verzoeningsgesprek (biechtgesprek) is ook mogelijk, wanneer je dat duidelijk aangeeft.
Bisschop Lode: “Dat is voor mij een andere manier om te proberen bereikbaar te zijn in deze moeilijke tijd. Ik heb er al een goede ervaring mee in de adventstijd. En terwijl men aan het wachten is, kan men bidden of stil zijn. Gebedshuizen zijn niet enkel en alleen voor liturgie maar het zijn ook vluchtheuvels en stilteplekken.”

In het bijzonder nodigt hij ook jongeren uit ongeacht hun leeftijd, studies, professionele vorming of de beweging waartoe ze behoren.

Hij verlangt ernaar hen te ontmoeten, zoals hij al per brief heeft laten weten voor zijn bisschopswijding en met de belofte er werk van te maken.

Ondanks de beperkingen in deze coronaperiode, wil hij hen graag ontmoeten, want hij is ongeduldig om met hen in dialoog te treden. Misschien is deze coronaperiode net een kans, want ze gaf hem de idee naar de Sint-Pieterskerk te gaan om de mensen er te ontmoeten. Hij vraagt uitdrukkelijk dat je het zegt aan de jongeren die je kent en die dit bericht niet lezen.

Dit bericht is geplaatst in HOME. Bookmark de permalink.