HOOGTEPUNTEN VOOR NAZARETH – EEN TERUGBLIK OP 2023

Nazareth kent een lange traditie van bedevaarten, zowel op de eigen gemeente als de bedevaarten die georganiseerd worden naar andere bedevaartsoorden.

Vooral bij onze eigen Mariale Ommegang beweegt er één en ander.

Eerder dit jaar werden we erkend als Immaterieel Erfgoed, wat een steun is voor het harde werk van de Werkgroep Mariale Ommegang voor onze eeuwenoude Ommegang.

Zo goed voelt Immaterieel Erfgoed – © werkplaats Immateriaal Erfgoed

Van de Werkplaats Immaterieel Erfgoed kregen we mooie affiches om uit te hangen in de kerk.

Daarnaast streden we, met de steun van de gemeente Nazareth en Erfgoed, mee naar de Provinciale Onroerend erfgoedprijs. Helaas vielen we net naast de hoofdprijs.

Maar een uitnodiging voor de prijsuitreiking en een opname in de nieuwste publicatie van de ‘Dienst Erfgoed van de Provincie Oost Vlaanderen’ komt er wel nog aan.

Daarnaast hebben we ook onze aanvraag ingediend bij de ‘Vlaamse Gemeenschap – Departement Cultuur, Jeugd en Media’ om opgenomen te worden op de ‘Inventaris Vlaanderen’.

Ook hier kregen we de gewaardeerde steun en medewerking van de gemeente Nazareth en de Erfgoedcel Leie-schelde.

Het is minister Benjamin Dalle die alle kandidaturen bekijkt en beslist tot opname in de inventaris. De beslissing hieromtrent kan ieder moment genomen worden.

Van zodra we meer weten, worden jullie op de hoogte gebracht.

Daarnaast kent Nazareth een jarenlange traditie van Bedevaarten naar o.a. Banneux, Halle, Oostakker Lourdes en Scherpenheuvel.

Het is in Scherpenheuvel dat onze groep dit jaar een ontmoeting en een gesprek had met de nieuwe aartsbisschop Luc Terlinden.

Met aartsbisschop Luc Terlinden – © Marc Perseyn

En Marc mocht zelfs samen met Aartsbisschop Luc Terlinden op de foto.

Een hele eer voor onze parochie!

Dit bericht is geplaatst in HOME. Bookmark de permalink.